Kvadrus masaže

predstavitev

KVADRUS MASAŽE  združujejo masaže za razvajanje telesa in duha.

Prijetno okolje, pomirjujoča glasba in poklicni maserji,  so zagotovilo za stanje popolnega miru in harmonije v vašem telesu. Masaža vam bo povrnila dobro počutje in zbrane uravnotežene misli, ter pozitivno vplivala na vaše zdravje. Hkrati se boste počutili sveže in sproščeno.

VRSTE KVADRUS MASAŽ:

Ayurveda

Ayurvedska masaža je starodavni sistem masaže, na osnovi katerega so nastale številne poznejše oblike masaže. Skozi energijski sistem (čakre) uravnava ravnovesje življenjske sile in blagodejno deluje na telo in um. Izvajalec ajurvedske masaže skrbno in s premišljenimi gibi sledi energijskim potem in stimulira akupunkturne točke na telesu. S tem odpravlja zastoje v pretoku energije in sproži samodejno razstrupljanje telesa, s katerim se začne vzpostavljati naravno ravnovesje. Masaža ima globok sproščujoč učinek. Deluje na vsa tkiva, organe in kanale ter jih revitalizira. K dodatnemu učinku pripomorejo še izbrana masažna olja.

Izbirate lahko med različnimi vrstami masaže:

  • Ayurveda masaža celega telesa
  • Ayurveda masaža hrbta in vratne hrbtenice
  • Ayurveda refleksna masaža stopal
  • Ayurveda mix
         ayurveda masaža celega telesa
         ayurveda refleksna masaža stopal
Lomi Lomi

Masaža LOMI LOMI prihaja iz Havajev, kar pomeni, da je tekoče gibanje in nenehen kontakt maserja s telesom, glavna značilnost za to vrsto masaže.

Namen masaže LOMI LOMI je sproščanje blokirane energije. Masaža se zato izvaja po intuiciji izvajalca masaže. Pomembno je, da je izvajalec energijsko usklajen z vibracijami vesolja. Na tak način izbere primerne  masažne gibe v obliki valovanja, ki s pomočjo celega telesa pripomorejo izničiti blokirane energije. Gibe izvaja izključno z dlanmi, podlaktmi in komolci. Prijemi so različno dolgi in v različnih ritmih. Gibanje poteka iz ene na drugo stran, gor in dol ter vse naokrog telesa. Tehnika gnetenja in ritmično gibanje maserja izboljša vaše fizično stanje ter cirkulacijo krvi in limfnih vodov.

Namen masaže LOMI LOMI je:
– sproščanje telesnih napetosti,
– sprostitev mišičnih napetosti,
– okrepiti limfni sistem,
– izboljšanje krvnega obtoka.

Masažo LOMI LOMI priporočamo:
– športnikom,
– rekreativcem,
– vsem, ki imate stresno življenje,
– in vsem, ki imate težave s hrbtenico.

Jin in Jang

JIN in JANG sta dopolnjujoči si nasprotji, ki skupaj tvorita celoto in harmonijo. Čeprav se na prvi pogled zdita različna, sta v bistvu eno,  vendar dva aspekta enakosti. JIN ne more brez JANG-a in obratno. JIN označuje temo, JANG pa svetlobo.  JIN označuje ženskost, JANG pa moškost.

Koncept masaže je predvsem to, da se moški dopolnjuje z žensko in obratno. V našem primeru moški maser masira žensko in ženska maserka masira moškega. Skupaj ustvarita enotni energijski krog, uskladita energijske vibracije z vesoljem in drug drugemu pomagata postati popolna ter usklajena. To je masaža globokih tkiv in je podobna športni masaži, saj je pritisk na mišičevje močnejši in doseže tudi globoka tkiva, ki so največkrat v krču in povzročajo blokade v energijskem pretoku. Nežno mandljevo olje še dodatno poskrbi za sprostitev mišic.

 Izbirate lahko med štirimi vrstami masaže:

Energijska masaža JIN in JANG za ureditev notranjih energij

Energijska masaža JIN in JANG za ureditev notranjih energij

Energijska masaža JIN in JANG za ureditev notranjih energij

Energijska masaža JIN in JANG za ureditev notranjih energij
– reiki terapije
– masaže

Kitajska masaža stopal

Namen kitajske masaže je ohranjanje ravnovesja vseh organov v telesu. Sinhronizirano delovanje naših organov je temelj dobrega počutja. Kitajska masaža stopal je zelo učinkovita metoda čiščenja oziroma razstrupljanja telesa. S pomočjo Kitajske masaže stopal se ohranja tudi prekrvavitev organov. Namenjena je vsem, ki si želite kvalitetnega življenja in notranjega miru.

1.   KOPEL ZA NOGE
Kopel za noge z dodano himalajsko soljo, blagodejno vpliva na vaše počutje. Zeliščna kopel pa poskrbi za pomiritev vašega duha.

2.   MASAŽA OBRAZA
Masaža obraza je zelo priljubljena sprostitvena terapija, ki upočasni proces staranja kože, izboljšuje kožni tonus in zavira nastajanje gub. Vrednost masaže je v dotiku, saj je obraz izjemno občutljiv na dotik in odlično prenaša pozitivne energije po telesu. Pri masaži obraza uporabljamo izključno arganovo olje, ki kožo obraza neguje in pomaga pri napeti koži.  Pridobivajo ga iz arganovih dreves ki rastejo le na jugozahodu Maroka. Z masažo pospešimo prekrvavitev, zaradi katere mišično tkivo pridobi snovi, ki ga prehranjujejo. Zato postane koža bolj zdrava in lepa.

3. MASAŽA LASIŠČA
Eden od načinov sproščanja je tudi masaža lasišča.

4. SHIATSU MASAŽA GLAVE
Shiatsu masaža glave deluje izredno sprostilno. Maser nežno masira in drsi po akupresurnih točkah ter energijskih kanalih na glavi. Zato shiatsu masaža:
– umirja,
– zmanjšuje napetosti,
– povečuje pretok življenjske energije.

 

Izbirate lahko med tremi vrstami masaž:

Kitajska masaža stopal 2 v 1.
– kopel za noge z dodano Himalajsko soljo
– kitajska masaža stopal

Kitajska masaža stopal 3 v 1.
– zeliščna kopel za noge
– kitajska masaža stopal
– shiatsu masaža glave

Kitajska masaža stopal 4 v 1.
– kopel za noge z dodano Himalajsko soljo
– kitajska masaža stopal
– masaža obraza z arganovim oljem
– masaža lasišča

Masaža akupresurnih točk

Tehnika klasične švedske masaže vzbuja ugodje in izboljša počutje. Masaža deluje preko živčnega sistema na vse naše organe, sprošča mišice in duševno napetost. Sprostitvena masaža je v primerjavi z ostalimi sodobnimi masažami precej individualna izkušnja, saj maser skozi kratek pogovor najprej ugotovi kako se počutite in temu prilagodi masažo. To pa izključno iz razloga, ker se počutje ljudi spreminja in niti pri dveh ljudeh ni enako. Zatem vas masira  z mandljevim oljem z dodano esenco sivke, ki vas bo dodatno pomirila. Masiramo celo telo od glave do peta. Na koncu sledi še masaža petih akupresurnih točk za boljši spanec. Spanje je izredno pomembno v ritmu in delovanju telesa, saj ohranja in obnavlja delovanje celotnega telesa. Masaža akupresurnih točke je namenjena predvsem temu, da dodatno sprosti telo in s tem uravna JIN in JANG ravnovesje.

Mišična vlakna ostanejo v skrčenem ali raztegnjenem položaju in povzročajo lokalno napetost. S pritiski na posamezne dele mišic pa dosežemo sprostitev znotraj mišičnih vlaken in zopet omogočimo njihovo normalno delovanje. Stimulacija akupunkturnih točk se izvaja s kovinskim aplikatorjem brez vbodov. Za razliko od drugih masaž je rahlo boleča, saj stimuliramo najbolj napeto točko v mišici. Maser s kovinskim aplikatorjem deaktivira žareče točke, ki so nastale zaradi preveč obremenjenih mišic. Na teh točkah se zadrži 30-45 sekund in nato pritisk popusti. To ponovi večkrat.

Masaža akupresurnih točk lahko prepreči:
– akutne ali kronične preobremenitve,
– psihološki stres,
– prekomerno utrujenost,
– neposredno poškodbo mišic,
– podhladitev (zadrževanje na prepihu, klimatska naprava).

Masaža s stimulacijo akupunkturnih točk je namenjena:
– športnikom,
– starejšim osebam,
– vsem ostalim, ki želite ostati fit.

 

 Izbirate lahko med različnimi vrstami masaže:

Sprostitvena masaža 2 v 1.
– masaža celega telesa
– masaža akupresurnih točk

Sprostitvena masaža 2 v 1.
– vodeno sproščanje in dihalne vaje
– masaža akupresurnih točk

Sprostitvena masaža 3 v 1.
– masaža celega telesa
– masaža akupresurnih točk
– refleksna masaža stopal

Sprostitvena masaža 3 v 1.
– masaža hrbta
– masaža akupresurnih točk
– vodeno sproščanje in dihalne vaje

Masaža s stimulacijo akupunkturnih točk
– masaža celega telesa
– stimulacija akupunkturnih točk – brez vbodov

Tui-na

Tradicionalna kitajska medicina temelji na pretoku energij po meridijanih (energetskih kanalih). Tui-na masaža zato sprošča in omogoča prost energijski pretok. Tuina v dobesednem prevodu pomeni:  tui – potiskanje,  na – držanje.

Glavni dejavniki, ki povzročajo energijske blokade so: stres, žalost, strah, jeza, nervoza, skrbi, preobremenjenost, neustrezno prehranjevanje, pomanjkanje gibanja, mraz.

Na meridijanih se nahajajo akupresurne točke, preko katerih lahko vplivamo na energetsko stanje pripadajočega organa. Prednost Tui-na masaže je, da lahko zgodaj odkrijemo energetsko neravnovesje v telesu. Masaža je namenjena tudi sproščanju telesa. Masaža pomaga pri vzpostavitvi ravnovesje telesa. S tui-na masažno tehniko razporejamo in sproščamo energijo znotraj telesa.  Z nemotenim pretokom energije se naše telo počuti odlično.

Tui-na masaža vpliva tudi na kožo, vezivna tkiva, skeletni sistem, mišični sistem, živčni sistem, endokrini sistem, kardiovaskularni sistem, dihalni sistem, prebavni sistem in na sečila. Deluje tudi preventivno, saj krepi imunski sistem.

Trigger points masaža

TRIGGER POINTS ali mišično-prožilne točke v telesu so posledica izpostavljenosti mišice različnim škodljivim dejavnikom kot so: akutne ali kronične preobremenitve, psihološki stres, prekomerna utrujenost, neposredna poškodba mišice, podhladitev (zadrževanje na prepihu, klimatska naprava) in drugih neugodnih okoliščin.

Za koga je masaža primerna?
Masaža je primerna za vse osebe v aktivnem obdobju življenja, saj odpravlja napetost in zategnjenost, povečuje gibljivost, povečuje raztegljivost mišic in njihovih ovojnic, optimizira gibanje in povečuje mišično moč.

Bownova masaža

Pred skoraj petdesetimi leti je v Avstraliji Thomas Bowen pričel izvajati masažo, katero danes poznamo pod njegovim imenom. Masaža je zelo uspešna, zato so jo v Avstraliji, od koder tudi izhaja,  vključili v sistem zdravstvenega zavarovanja. Je edinstvena tehnika, pri kateri se ne uporablja olja in se ne izvaja klasičnih masažnih prijemov. Z Bownovo masažo se osvobodi človekova energija in omogoči njen neoviran pretok.

Za koga je masaža primerna?
Terapija je tako nenasilna in nežna, da jo lahko varno uporabimo pri ljudeh vseh starosti – od novorojenčkov do starejših ljudi, od športnikov do nosečnic.

Kako izvajamo Bownovo masažo?
Z nežnim, vendar dovolj močnim pritiskom na natančno določenih mestih, stimuliramo receptorje v mišično-vezivnem tkivu in s tem sprožimo proces samouravnavanja, boljše sistemske komunikacije in izboljšanje energetskega pretoka.

Magnezijeva masaža

MAGNEZIJEVA MASAŽA vključuje:
– magnezijevo olje pred masažo razpršimo po celem telesu (skozi kožo se olje hitro vpije)
– masaža s konopljinim oljem

Če želite okrepiti ali izboljšati svoje počutje, vam priporočamo magnezijev tretma.

Posebnosti magnezijevega olja:
Magnezijevo olje je stoodstotno čisti naravni magnezijev klorid v tekoči obliki, ki se izjemno hitro absorbira v telo skozi kožo. Absorbiran skozi kožo je neposredno dostopen mišičnemu sistemu, ki ga nujno potrebuje za svoje optimalno delovanje. Magnezijevo olje ne pušča sledi na koži in ga ni potrebno izpirati. Dobro ga prenašajo tudi tisti, ki potrebujejo velike odmerke magnezija zaradi obstoječega pomanjkanja.               

Zakaj konopljino olje?  Ker:
– vsebuje veliko aminokislin,
– vsebuje veliko vitaminov B kompleksa,
– vsebuje veliko vitamina E,
– ima veliko nenasičenih maščobnih kislin,
– vsebuje omega-6 in omega-3 maščobne kisline.

Po takšni masaži je potrebno popiti vsaj en liter vode in počivati.

Berberska masaža

Berberi so starodavni narod severne Afrike. Rešuje jih predvsem povezanost z naravo in znanje, kako preživeti samo z naravo, ki za biti tudi kruta. Eden od načinov varovanja zdravja je tudi berberska masaža, za katero je značilno, da je izredno močna in podobna naši športni masaži. Druga posebnost berberske masaže je izvedba masaže z olivnim oljem, ki mu dodajo arganovo olje. Arganovo olje, imenovano tudi rumeno zlato iz Maroka, se za nego in uživanje uporablja že tisočletja. Pridobiva se iz plodov drevesa Argan.

Berberska masaža je primerna za vse tiste, ki:                                                                                                         
– se želite vrniti k svojim koreninam,
– želite za telo poskrbeti na človeku naraven in prijazen način,
– bi si želeli spet stopiti korak bližje naravi,
– želite narediti za telo nekaj, kar vas bo osrečilo.

Arganovo olje je odlično za:
 nego suhe in zrele kože,
– masažo telesa in nego kože po prhanju,
– nego kože ob nohtih,
– napeto in sijočo kožo celega telesa,
– uživanje in dodatek k vsakdanji prehrani.

Osnova za izvedbo berberske masaže je športna masaža.
To je specialna masaža namenjena vrhunskim športnikom in rekreativcem. Seveda jo priporočamo tudi tistim z aktivnim življenjskim slogom in tistim, ki imate težave z  vratom. Masaža je osredotočena na mišične skupine, ki so aktivne v posameznem športu. Priporočamo jo pri športih, kjer je telo prisiljeno v določeno držo in taka drža traja dlje časa (kolesarjenje, golf, tenis, smučanje, veslanje) ali pri športih, kjer se gibi ponavljajo (tek, rolanje, fitnes, ples).

Med masažo se:
– sproščajo napete mišice,
– telo segreva,
– ustvarijo pogoji za boljše dihanje,
– poveča izločanje škodljivih snovi,
– razteza vezno tkivo sklepov. 

 Izbirate lahko med različnimi vrstami berberske masaže:

Berberska masaža
– masaža hrbta

Berberska masaža
– masaže zadnjega dela telesa

Berberska masaža
– masaža celega telesa

Berberska masaža
– masaža celega telesa
– masaža stopal

Glukozaminska masaža

GLUKOZAMINSKA MASAŽA vključuje:
– relaksacijsko masažo z mandljevim oljem
– olju dodana konjska krema z glukozaminom

Masažo s konjsko kremo in dodanim glukozaminom priporočamo ob napetostih v sklepih in mišicah, saj je  glukozamin snov, ki je nujno potrebna za sklepno tekočino in hrustanec.

Zakaj mandljevo olje?  Ker:
– je vsestransko olje,
– ščiti, mehča, pomirja in hrani kožo,
– z nanosom mandljevega olja na kožo povečamo krvni obtok,
– vpliva na termo regulacijo celega telesa,
– vrača koži prožnost in mehkobo,
– hrani kožo in jo ohranja prožno in mlado,
– je primerno za vsak tip kože,
– sodi med odlična olja za sprostitev.

Zakaj konjska krema ali konjska mast?
Konjska krema s svojimi sestavinami hladi, oživlja in sprošča. Je nepogrešljivi spremljevalec vsakega športnika, ki ve kaj pomeni sprostitev po napornem treningu in prva pomoč pri premagovanju napetosti, ki nastanejo kot posledica napornih treningov. Ugodno deluje na hrbtenico in noge, zato je zanesljiv masažni pripomoček.

Komu je masaža namenjena?

Športniki lahko lajšajo nelagodje, ki se pojavi zaradi preobremenitev mišic, kit in sklepov, s konjskim mazilom. Njegove sestavine hladijo in poskrbijo za prekrvavitev, tudi občutek težkih nog izgine.

Starejšim osebam in vsem vam, ki vam napetosti povzročajo nelagodje. 

Vroči vulkanskimi kamni

MASAŽA Z VROČIMI VULKANSKIMI KAMNI je poznana že stoletja.
Kamni v sebi skrivajo zdravilno moč, ki jo lahko z masažo prenesemo na telo.

ZAKAJ MASAŽA Z VROČIMI VULKANSKIMI KAMNI? Ker:
– So kamni vulkanskega izvora, fino obdelani, ter prijetni na otip.
– Ogreti kamni (na 50 stopinj Celzija) pripomorejo k izjemni sprostitvi.  
– S prijetno ogretimi kamni drsimo  po meridijanih, ki potekajo po celem telesu.
– Kamne položimo na akupresurne točke in s tem zelo povečamo moč masaže.

UČINKI MASAŽE Z VROČIMI VULKANSKIMI KAMNI:
– globoka sprostitev,
– sproščanje utrujenih mišic,
– pomoč telesu pri izločanju toksinov,
– uravnava in poživlja energetska središča.

Izbirate lahko med različnimi vrstami masaž:

Masaža z vročimi vulkanskimi kamni
– masaža telesa
– masaža stopal
– masaža dlani

Masaža z vročimi vulkanskimi kamni
– masaža telesa
– masaža stopal

Masaža z vročimi vulkanskimi kamni
– masaža telesa

Masaža z vročimi vulkanskimi kamni
– masaža hrbta in vratne hrbtenice

Masaža z vročimi vulkanskimi kamni
– masaža hrbta

Očiščevalna masaža

Blokada energijskega pretoka nastane predvsem zaradi travm, strahu, napetosti, stresa in nekakovostne hrane. Očiščevalna masaža vrača telesu izgubljeno energijo in  ohranja vitalnost.  Obenem popolnoma uravnoteži  pretok energij v telesu. Zato so spodnje masaže namenjene vsem vam, ki se zavedate, kako pomembno je sproščanje telesa.

ZAKAJ OČIŠČEVALNA MASAŽA? Ker:                                                                                     
– temelji na pritisku na mišice,
– doseže vsa tkiva, tudi globoko pod kožo,
– bo telo po masaži popolnoma sproščeno.

ZAKAJ ENERGIJSKA MASAŽA? Ker:
– temelji na glajenju kože,
– vključuje reiki energijo,
– doseže vsa tkiva, tudi globoko pod kožo,
– telesu vrača izgubljeno energijo,
– ohranja vitalnost telesa.

Takšna intenzivna masaža lahko povzroči močne čustvene izbruhe kot so jok, strah, razburjenost, hitro dihanje ipd. zato vam priporočamo, da se na takšno masažo naročite zvečer in na dan, ko se lahko v miru zjokate, po potrebi tudi kričite. Poskrbite le, da s tem ne boste obremenili okolice. Zaužijte veliko solate, pijte vodo in se izogibajte alkoholu. POJDITE ZGODAJ V POSTELJO ter pustite čustvom, da pridejo na površje vašega uma.

PO MASAŽI JE POTREBNO POPITI VSAJ 1L VODE V ROKU 90 minut.

Izbirate lahko med tremi vrstami masaže:

Očiščevalna masaža celega telesa
– masaža
– reiki terapija (dodatno umirja telo in pomaga telesu na poti čiščenja)

Očiščevalna masaža kot podpora za odpravo jeze
– masaža z mandljevim oljem in aromo timijana
– ročna stimulacija akupunkturnih točk vzdolž hrbtenice
– reiki terapije (dodatno umirja telo in pomaga telesu na poti čiščenja)

Očiščevalna masaža za odpravo čustvenih blokad (90 min)
– 75 minut masaže z mandljevim oljem in aromo rožmarina
– ročna stimulacija akupunkturnih točk vzdolž hrbtenice
– reiki terapija (dodatno umirja telo in pomaga telesu na poti čiščenja)

Energijsko-očiščevalna masaža z reiki energijo

Vitaminska masaža

VITAMINSKA MASAŽA vključuje:
– masažo s konopljinim oljem
– olju dodana esenca pomaranče
– meditativno sproščanje

Vitaminsko razvajanje poskrbi za to, da bo vaša koža sijoča, mehka, gladka, osvežena in predvsem nahranjena z vitamini.

ZAKAJ KONOPLJINO OLJE?  Ker:
vsebuje veliko aminokislin,
vsebuje veliko vitaminov B kompleksa,
vsebuje veliko vitamina E,
ima veliko nenasičenih maščobnih kislin,
vsebuje omega-6 in omega-3 maščobne kisline,
je po masaži koža gladka in mehka.

ZAKAJ POMARANČNA ESENCA?  Ker:
je osvežujoča za kožo.