Reiki meditacija

Ta meditacija se odvija spontano, brez naprezanja, brez pričakovanja ter brez cilja. Položaj osebe, ki meditira je sede z zravnano hrbtenico, dihanje pa je malce globlje in počasneje kot normalno, vendar brez premorov med izdihom in vdihom. Preizkusite lahko nekoliko drugačno dihanje in sicer: globok vdih skozi usta  in  (v mislih) izdih skozi ušesa, čeprav izdihujete skozi nos. Omenjena tehnika dihanja bo vaše misli preusmerila v dihanje, posledično bo v vaših možganih čedalje manj prostora za druge nepomembne misli, ki vam jih servira vaš ego, ki se zelo trudi, da bi vas preusmeril na drugo pot. Ego si namreč prizadeva da ostanete v njegovi oblasti, ker se boji novega stanja duhovne zrelosti. Ko se boste umirili in dosegli alfa stanje (stanje na meji budnosti in spanja) boste začutili, da ste pripravljeni za novo doživetje in moč Reiki simbolov.

Pred telo (v mislih)  narišemo enega od Reiki simbolov, se vanj poglobimo in  ga začutimo.  Med risanjem simbola trikrat izgovorite ime simbola, da bo dobil svojo pravo moč. Simbolu dopustimo da se dotakne našega srca, ki je veliko energijsko središče.

Meditacija naj traja po 4 minute za vsak simbol. Ob koncu meditacije se zahvalimo vodnikom, ki so sodelovali pri seansi.

Reiki meditacija je primerna tudi za začetnike.  

Z Reiki meditacijo lahko dosežete:                                                                                     
– Umiritev uma.
– Zmanjšanje stresa.
– Kvalitetnejši spanec.
– Umiritev čustvenega nivoja v telesu.
– Drugačno razmišljanje in pogled na svet.
– Odpravo negativnih energij iz vašega telesa.
– Uravnoteženost procesov vašega telesa.