Masaža TUI-NA

 

Tradicionalna kitajska medicina temelji na pretoku energij po meridijanih (energetskih kanalih). Tui-na masaža zato sprošča in omogoča prost energijski pretok. Tuina v dobesednem prevodu pomeni:  tui – potiskanje,  na – držanje.

Glavni dejavniki, ki povzročajo energijske blokade so: stres, žalost, strah, jeza, nervoza, skrbi, preobremenjenost, neustrezno prehranjevanje, pomanjkanje gibanja, mraz.

Na meridijanih se nahajajo akupresurne točke, preko katerih lahko vplivamo na energetsko stanje pripadajočega organa. Prednost Tui-na masaže je, da lahko zgodaj odkrijemo energetsko neravnovesje v telesu. Masaža je namenjena tudi sproščanju telesa. Masaža pomaga pri vzpostavitvi ravnovesje telesa. S tui-na masažno tehniko razporejamo in sproščamo energijo znotraj telesa.  Z nemotenim pretokom energije se naše telo počuti odlično.

Tui-na masaža vpliva tudi na kožo, vezivna tkiva, skeletni sistem, mišični sistem, živčni sistem, endokrini sistem, kardiovaskularni sistem, dihalni sistem, prebavni sistem in na sečila. Deluje tudi preventivno, saj krepi imunski sistem.